«Είτε θα τον βρούμε το δρόμο είτε θα τον φτιάξουμε», ήταν η, αλήστου μνήμης, φράση του Αννίβα, το 212 π.χ, όταν αποφάσισε να διασχίσει τις Άλπεις, γράφοντας τη δική του ιστορία στον παγκόσμιο ιστό. Από τότε μέχρι σήμερα, πολύς κόσμος έχει ακολουθήσει, ευλαβικά, το νόημα της συγκεκριμένης πρότασης, με συνέπεια να οδηγηθεί σε ευεργετικά αποτελέσματα από το δικό του, φυσικά, μετερίζι.

Ο, παγκόσμιας εμβέλειας, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Πίττας, αποτελεί την πιο ιδανική περίπτωση ανθρώπου, ο οποίος πιστοποίησε, στο μακρινό παρελθόν, τον λόγο για τον οποίο η πρόταση του Αννίβα οδηγεί στην «πύλη» του «παραδείσου», σκορπώντας «κύμα» θαυμασμού, αγάπης και περηφάνιας στο κοινό για τα κατορθώματα του!

Ο συμμετέχον σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την ομάδα της Αστυνομίας, αξιοποίησε από μικρή ηλικία το άφθονο ταλέντο του στον αθλητισμό, υιοθέτησε στο μέγιστο βαθμό τις οδηγίες του αείμνηστου προπονητή, Σαχίνη και απ’ εκεί και έπειτα όλα έγιναν πιο απλά! Πρωταγωνιστής στη μεγάλη ομάδα της Κορίνθου, με την οποία σημείωσε την άνοδο στην Α’ Εθνική, θεμελιωτής της τεράστιας «αρμάδας» του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος έφτασε κοντά στην «ελίτ» των λεγόμενων μεγάλων ομάδων της χώρας μας, αλλά και «κουρσάρος» των επιτυχιών δύο φημισμένων ελληνικών συλλόγων.

Πρώτα στον ΠΑΟΚ, διατηρώντας, ακόμα και σήμερα, το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή της μοναδικής επαγγελματικής ομάδας του «Δικεφάλου» η οποία έχει συμμετάσχει σε αγώνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και μετέπειτα στην αγαπημένη του Α.Ε.Κ με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας τον Μάϊο του έτους 1989!

Μια «χρυσή», λοιπόν, πορεία, η οποία συνοδεύτηκε με την, άδική για πολλούς, απώλεια του Πρωταθλήματος της σεζόν 1987-88 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1992, όταν ο “Σβεν” των ελληνικών γηπέδων συνδύασε την παρουσία του στην Ε.Α. Ρεθυμνιακός με την παραμονή της ομάδας στη Β’ Εθνική.

Από τότε, μέχρι σήμερα, έχουμε διανύσει 30, ολόκληρα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως οι παλιοί λάτρεις του αθλητισμού έχουν ξεχάσει τον αριστουργηματικό μέσο. Τον βετεράνο αθλητή, για τον οποίο η ιστοσελίδα μας, www.planetface.gr  έχει αναρτήσει ξεχωριστό “βίντεο” με μερικές από τις “λαμπρές” στιγμές του παρελθόντος.

ΕΙΣΟΔΟΣ